Ga naar:
Armbanden
Horlogebanden 

Kettingen
De beste manier om te zien hoe een ketting valt is door een touwtje rond je nek te hangen en deze op te meten. Hou er rekening mee dat als je ketting dikker is dan het touwtje, je deze dikte tweemaal van de totaallengte moet afhalen. Eénmaal bij de nek en eenmaal omdat deze naar boven uitsteekt op de borst of rond de keel. Onderstaande maattabellen zijn een indicatie van een gemiddeld postuur.

Maattabel kettingen

Fashiona ketting heren maattabel. Fashion mode Fashiona ketting dames maattabel. Fashion mode

Armbanden
Om je polsmaat op te meten kan je een touwtje of meetlint gebruiken. De meeste mensen kiezen voor een armband van 1 centimeter groter dan de polsmaat. Vaak zit deze dan goed en zal niet veel bewegen. 

Dikkere armbanden en armbanden met een schakel vallen krapper. Wij proberen dit zoveel mogelijk bij de productomschrijving te benoemen.

Fashiona polsmaat meten. Armband, armbandje, fashion, mode.

Horlogebanden

Breedtemaat
De breedtemaat is het belangrijkst bij het bepalen welke horlogeband je koopt. Deze word namelijk bepaalt door het kastformaat. De meeste klassieke of vintage horloges zijn kleiner. Wanneer de kast kleiner is, zullen de bevestigingspootjes dichter bij elkaar staan.

Gebruik een lineaal en met de ruimte tussen de bevestigingspootjes 

Type horloge

Gangbare maten in mm

Dames

13 tm 20

Heren

18 tm 24

Fashiona horloge breedtemaat. Bevestigingspootjes, push-pins. Fashion, mode, horlogeband, horlogebandje
Lengtemaat
 
Het makkelijkst is om de beide horlogebanden op te meten, zonder de gesp mee te meten.
Als je huidige band goed zit, is dit de juiste lengtemaat.

Een horloge zit goed wanneer deze net boven het gewricht van je pols zit. Zo word de beweging van je pols niet geblokkeerd.

De meeste mensen dragen hun horloge op hun niet-dominante hand. Hiermee voorkom je dat je ermee stoot. Meet de pols op waarop je het horloge zal dragen. Er is altijd een klein verschil tussen beide polsen.

Opmeten pols

Fashiona horloge maattabel. Fashion, mode, horlogeband, horlogebandje.

Lengte horlogeband
Wanneer je je polsmaat hebt opgemeten, geeft deze tabel een indicatie van de lengte van de 2 horlogebanden. 

Polsmaat in mm

Maat van de 2 banden in mm

150-164

120/70

165-178

125/75

179-190

130/80


Horlogekast maat

Hou er echter rekening mee dat als je een heel groot of klein horloge hebt, bovenstaande maatvoering niet volledig klopt. Daarnaast is het een persoonlijke voorkeur van hoe strak je je horloge draagt en op exact welke plek op je pols. Omdat er 11 tot 13 gaatjes in je horlogeband zitten, is er veel spelingsruimte. Ga je echter van een heel klein horloge naar een oversized, dan kan je ervoor kiezen je bandmaat hierop aan te passen.

Fashiona horloge maattabel. Fashion, mode, horlogeband, horlogebandje.

Nato banden
Nato bandjes of nato straps bestaan uit 1 deel. Deze trek je tussen de push-pins, achter het horloge door. Omdat deze niet onderbroken worden door de kastbreedte van het horloge, zijn nato straps langer.

Voor zowel dames en heren is 28cm een juiste maat voor Nato bandjes. Deze is goed voor een polstbreedte van 14.5cm tot 22.5cm en heeft 11 tot 13 verstelgaatjes.